De Standaard - iPad

written by Jan on August 31st, 2011 @ 08:19 AM

Gisteren bracht de krant de Standaard officieel zijn nieuwe iPad app uit, die een ganse verbetering moet zijn op de vorige versie.

Deze versie komt met een volledig ander uitgangspunt dan de eerste versie. Waar vroeger de layout van de krant behouden werd, is de digitale versie nu een versie op zichzelf, met een eigen layout, mooi geschikt voor op de iPad. Je kan een abonnement nemen op de krant via de iTunes store, of als je al papieren abonnee bent, kan je gewoon aanmelden met je DS Online account. In september is de krant trouwens volledig gratis, dankzij een sponsor.

Ik las er gisteren en vandaag de krant mee, en ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast. Enkele van de pluspunten voor mij:

 • Mooi opstart-scherm, met meteen al de hoofdpunten van die dag met mooie foto’s bij.
 • Bij sommige artikels meer dan 1 mooie high-res foto. (In dit geval Waregem Koerse)
 • Toffe manier om algemeen overzicht van de inhoud van de krant te krijgen
 • Toffe oplossing van het “Regio” probleem.

Maar m’n kritische geest heeft ook enkele minpunten opgemerkt bij het gebruik:

 • Geen pinch-to-zoom. Ik ben hier gewend aan geworden in apps als Twitter, Flipboard, Reeder, … Als ik een foto of een artikel wil uitvergroten is dit niet mogelijk.
 • Daaraan aansluitend, geen mogelijkheid om een artikel “ingezoomd” te bekijken. Een lezersbrief aan de rechterkant blijft aan de rechterkant staan, er is geen mogelijkheid om die op de volle breedte van de iPad te gaan lezen.
 • Geen manier om artikels te “delen”. Ik las gisteren een artikel over m’n ma haar werk, maar kon het haar onmogelijk doorsturen. Gezien de meeste content volgens mij ook online te lezen is, vind ik dit zeker een gemis.
 • Ik heb de indruk minder content te hebben dan in de krant zelf. Geen idee of dit zo is, maar de indruk is er.

All in all een goede applicatie, maar ik hoop dat de developers momenteel bezig zijn met het finetunen van de kleine bugs en enkele missing features die van de Standaard app een geweldige krant-lees-ervaring kunnen makenComments

 • philippe bataill on 10 Sep 11:55

  Ik heb dezelfde bemerkingen. Daarenboven is de app niet al te stabiel en kan ik de laatste pagina nooit lezen. De app sluit zichzelf af telkens de laatste pagina is bereikt.

  Sedert donderdag kan ik trouwens de krant niet meer downloaden. De app start, maar gebeurd niks. Persoonlijk verkies ik de vorige app, veel stabieler en ook het downloaden ging vlotter en duidelijker

Post a comment

Options:

Size