Hoe solliciteren voor een code-job

written by Jan on April 1st, 2011 @ 02:34 AM

Bij SumoCoders zijn we sinds kort op zoek naar een medewerker om ons team te versterken. Het profiel is eenvoudig: een coder. In hart & nieren. Het mag een junior zijn, maar 1 ding is voor ons belangrijk: passie. Wij zoeken iemand die even gepassioneerd is door code als wij. Toegegeven, dat is niet eenvoudig, wij zijn héél gepassioneerd. Passie is ook iets moeilijks om over te brengen, zeker als je nog niet zo ervaren bent met een bepaalde taal of in een bepaalde techniek. Maar toch zijn er enkele zaken die wij verwachten als je met ons komt praten.

Code

Het is moeilijk mensen in te schatten met één of enkele gesprekken. Zowel qua persoon als qua kunde moeten we wat afgaan op ons buikgevoel. Code die je ons geeft kan hier een groot stuk in helpen. Het vertelt ons hoe je denkt, hoe je je code ordent, of je OO-minded bent of functioneel denkt. Het toont ons aan hoe abstract je werkt, en hoe je je kennis toepast op een echt probleem. Heb je nog geen Ruby of PHP waar je trots op bent? Toon ons dan iets in een andere taal! Wij spreken veel (programmeer)talen en kunnen dus ook code in C, Python, Perl, … naar waarde schatten.

Vertel ons iets nieuws

Als je met code bezig bent kom je altijd nieuwe dingen tegen. Een library die een moeilijk iets heel eenvoudig oplost, een jQuery plugin die een moeilijk iets triviaal maakt, een Design Pattern dat je ontdekt hebt, een stukje code dat geniaal in elkaar zit. Ook wij zien elke dag nieuwe dingen, die ons leven soms een pak gemakkelijker maken. Vertel ons iets over wat je recent tegenkwam. Toon ons wat jij geweldig vindt! Leer ons iets bij.

Leg ons uit hoe je een probleem hebt opgelost

Een groot deel van programmeren is problemen oplossen. Een obscure bug die enkel voorkomt om 23:32, een probleem die nog niemand anders heeft opgelost, … Gezien je voor een programeer-job solliciteert gaan we er van uit dat jij ook al aan een project gewerkt hebt, en dat daar iets fout is gelopen. Vertel er ons over. Zeg ons hoe je het hebt aangepakt. Wat je eerste gedachten waren, hoe die zijn geëvolueerd toen je meer van het probleem snapte, …

Met deze 3 zaken kunnen wij zoveel meer dan met een standaard gesprek. We vragen niet naar je sterke en je zwakke punten, of hoeveel pingpong-balletjes in een volkswagen passen. Wij lossen zelf graag praktische, reele problemen op, en zien dit ook graag terugkomen in jouw antwoorden.Comments

  • webdeluxe on 07 Apr 00:35

    Ik zag de titel en dacht dat ik een paar praktische tips zou krijgen ...

Post a comment

Options:

Size