iPhone 3G: Gebruik & Beperkingen

written by Jan on September 22nd, 2008 @ 10:49 AM

Ik heb mijn iPhone 3G ondertussen een kleine 2 maand, en ik ben er over het algemeen heel tevreden van. Geweldige gebruikers-interface, functionaliteit zoals ik ze (meestal) zou willen, it just works.

Maar wat doe ik nu hoofdzakelijk met deze veredelde GSM? Wel, enkele dingen:

  • Bellen & SMSen (Wie had dat gedacht!)
  • Muziek & Podcasts beluisteren
  • Snel door m’n mail gaan, en kort antwoorden waar mogelijk.
  • Snel door m’n feeds gaan, en aanduiden welke de moeite zijn om uitgebreid te lezen.

Voor mij is het een toestel voor als ik op de baan ben, dat ik naast mijn laptop gebruik, en hier zit het grootste gebrek van de iPhone.

In de perfecte wereld zou ik op m’n laptop een webblog aan het lezen zijn, of een youtube filmpje aan het bekijken. Op een bepaald moment zou blijken dat ik door moet, ik zou kiezen voor “Ga door op m’n iPhone”, en het geheel van de huidige pagina zou openen in m’n iPhone Safari.

Een ander voorbeeld is dat ik naar de nieuwe Metallica CD ben aan het luisteren op m’n iPhone, ik kom toe op het werk, en kies “Ga door op m’n laptop” en m’n laptop begint de muziek te spelen, zonder kinks of niets.

Dat is voor mij echte mobility. Dat is wat ik wil van m’n apparaten, geen losstaande zaken maar samenhangende apparaten die samenwerken om mijn leven te vereenvoudigen!Comments

  • Bart on 22 Sep 21:33

    De iphone 3G connectie gebruiken op je laptop door deze er naast te leggen zou ook een mooi iets zijn.

  • Frank on 23 Sep 09:08

    Hem niet als "modem" kunnen gebruiken mis ik inderdaad het meest. Als daar niet snel iets voor komt, jailbreak ik hem.

Post a comment

Options:

Size