Kurt's Pan

written by Jan on September 24th, 2007 @ 02:44 PM

Zoals ik in een vorig artikel vertelde, hebben we gisteren een bezoek gebracht aan Meesterkok Kurt van Kurt’s Pan.

Kurt’s Pan is een klein gezellig restaurant die toch van de Meesterkok-klasse getuigt. Het gebouw is een klein oud huisje, en met een maximum bezetting van ongeveer 30 man is het een van de kleinste restaurants die ik reeds heb aangedaan. Hoewel ik het authentieke (oude) van het gebouw wat miste in het interieur, is het wel heel netjes ingericht. En ook qua onthaal mogen we zeker niet klagen.

Het eten zelf was uiteraard (wat had je gedacht) subliem. Even kort schetsen:

 • Glaasje ‘Blanc Foussy’ Tete du Cuvee, vergezeld van tartare van Bonito-tonijn met fijne kruiden en aardappelblokjes
 • Noordzeetongfilets op een spiegel van doperwten en gedroogde Ganda-ham
 • Halfwilde patrijs gebraden in hoeveboter, stoemp van groene kool en gefruite baconchips
 • Chocolade drie maal anders
 • Koffie met z’n zoetigheden.

Hoewel ik ditmaal niet kan spreken van een Culinair Orgasme, was het zeker en vast een ontdekking. Ik ben geen grote fan van vis (mensen die me kennen weten dat dit zelfs een eufemisme is), maar de tonijn en Noordzeetongfilets waren in 1 woord zalig.

Bij dit eetfestijn kwamen er natuurlijk ook bijpassende wijnen, en zo kom ik meteen op een minder punt van Kurt’s Pan. Toen we vorig jaar naar Hof ter Imde gingen eten konden we genieten van een weelde van wijn, koffie, broodjes, water. Nog voor het laatste beetje op was stond er al een nieuw van elks. Bij Kurt’s Pan was het een heel andere ervaring, met maar 1 broodje en maar 1 maal de wijn kort aangevuld, voelde het aan alsof het te afgemeten was. Te beperkt. En dat stoorde toch.

Al bij al toch een heel aangename avond gehad, lekker gegeten, lekker gedronken, en ontdekt dat Brugge best een gezellige stad is! Kurt’s Pan is zeker een aanrader, hoewel ik Hof ter Imde toch nog steeds hoger aanschrijf.Comments

 • Ghosty on 24 Sep 20:14

  Is het niet omdat het net "goedkoop" gaan tafelen was dat het iets meer afgemeten was ...

 • Jan on 24 Sep 23:56

  Misschien wel, maar daar heb ik vorig jaar bij Hof ter Imde niets van gemerkt. Hier had ik inderdaad het gevoel dat ik een klant met een budget was, wat volgens mij niet het opzet was van het ganse gebeuren...

Comments are closed

Options:

Size