Gezien in De Vooruit: Jef Neve Trio

written by Jan on January 31st, 2007 @ 01:07 PM

Dit voorjaar heb ik van De Vooruit een soort abonnement (vraag me niet hetwelke, de vader van Ellen heeft alles geregeld) waarin ik tickets krijg voor verschillende voorstellingen in verschillende genres. Zo zal ik de komende weken over mijn Vooruit-ervaringen schrijven.

Gisteren was dus de eerste voorstelling in het gamma, en het was een Jazz voorstelling. Ik kan persoonlijk Jazz wel appreciëren, maar zou nooit zelf kiezen om naar een concert te gaan. Op het programma stond het Jef Neve Trio. Ik had nog nooit van van gehoord, en de Vooruit had het volgende over hen te zeggen. Mijn verwachtingen waren dus hoog.

In de vooruit zelf was het bij aankomst extreem druk in de gang. Erg veel volk voor het trio, en blijkbaar gingen er weinig ingangen open dus was het wachten in de gang. Na een goed half uur gingen de deuren eindelijk open, en eenmaal gezeten wist de presentator ons te melden dat de vertraging de schuld was van de Brusselse Ring, of althans het erin vastzitten van de drummer. Allemaal niet zo erg, we stonden al bij al warm.

De playlist van het trio herinner ik me nog maar vaag, ik ben niet goed met namen weet je wel. Ik weet wel dat het voor mij een nieuwe ervaring was die ik zeker niet zal schuwen in de toekomst! De muziek was absoluut verbazingwekkend. Het ging van complete prachtige kakofonie naar subliem samenspel, en alles dat daartussen lag. Ook van de drum solo van 15 minuten niets dan goeds. Ik zou het niet hebben volgehouden ;-). Liedjes die me zijn bijgebleven zijn zeker en vast het mooie bis nummer waarvan ik jammer genoeg de titel ben vergeten, het schitterende Abschied, het sublieme Second L(i)ove, en nog een waarvan ik titel ben vergeten, maar gaat over spijt ;-)

Al bij al zeker een aanrader, en hierbij ben ik meteen blij dat De Vooruit dit heeft geselecteerd als eerste voorstelling!Comments

  • ellen on 31 Jan 17:50

    Het bisnummer had de titel la crimosa. Neve heeft dit nummer in het thema van het festival van vlaanderen gemaakt.

Comments are closed

Options:

Size