Patroonheiligen

written by Jan on December 7th, 2006 @ 04:06 PM

Ik ben nu niet meteen een (bij)gelovig persoon, en dus patroonheiligen zeggen mij niet meteen veel. Maar vandaag was Frank een magazine aan het lezen, en hierin ging het over bedrijfsfeesten, en wanneer deze fiscaal aftrekbaar zijn. Wat blijkt nu, een feest voor het zoveel-jarig bestaan van een bedrijf is niet volledig fiscaal aftrekbaar, maar een patroonsfeest (een feest op de dag van de patroonsheilige) is dat wel. Allemaal goed en wel voor bouwvakkers en bakkers, maar wij zijn informatici, wij hebben dat niet!

Niets is minder waar, blijkt nu, na enig zoekwerk hebben we wel een patroonheilige, van het internet dan nog wel. Het gaat over de Heilige Isidorus van Sevilla. Hij is de beschermheilige van het internet en wordt gevierd op 4 april.

Isidorus is vanwege zijn encyclopedisch werk de beschermheilige van de catalogus, de encyclopedie en het internet. Hij wordt afgebeeld met een inktpot, een ganzenveer en een boek. Soms draagt hij vanwege zijn prediking een bijenkorf bij zich. Tegenwoordig wordt hij ook afgebeeld met een computer of een toetsenbord.

Isidorus was een wonder van geleerdheid in de tijd dat hij leefde. Het was echter een tijd waarin kritisch denken niet erg goed was ontwikkeld. Het werk van Isidorus weerspiegelt dat, doordat het een allegaartje is van waardevolle wetenschappelijke inzichten en ook veel onzin. Net als het internet. Daarom werd Isidorus uitgeroepen tot beschermheilige van het internet.

bron: Wikipedia

Dus de volgende keer je iets belangrijk gaat doen met een server, of je een belangrijke site gaat online zetten, bid even tot de Heilige Isidoris dat het goedkomt.. Je weet namelijk nooit..Comments

  • moemie on 09 Nov 09:40

    ha ... een héél goede tip die we hier goed kunnen gebruiken !

Post a comment

Options:

Size